Trenerski blog

19.12.2013., četvrtak

"Zabij gol"



NAZIV VJEŽBE: "Zabij gol"
CILJ VJEŽBE: Kontrola lopte, šutiranje na gol, djelovanje u situacijama 1vs1 u fazi napada i u fazi obrane, transformacija iz faze napada u fazu obrane i obrnuto
BROJ IGRAČA: 11
VELIČINA PROSTORA: cca. 40x30m
OPIS VJEŽBE: Na terenu se nalaze 2 gola, a na svakom golu po jedan golman. Na sredini terena nalazi se zona za igru veličine 30x20m u kojoj se nalaze 6 igrača sa loptama i 3 igrača bez lopti. Cilj igrača sa loptama je što dulje zadržati loptu, a igrača bez lopti oduzeti ju i postići pogodak na jedan od dva gola ne izlazeći iz centralne zone. Igrač kojemu je lopta oduzeta može ju ponovno vratiti u svoj posjed. Ako igrač sa loptom izbaci van terena sam svoju loptu on se ponovno vraća u igru. Ako loptu izbaci igrač bez lopte, igrač čija je lopta izbačena, zajedno sa njom, ispada iz igre.

KOMENTARI: Igra je prvotno započela kao igra izbacivanja lopti van terena. Znači, trojici igrača unutar zone za igru cilj je bio izbaciti lopte svih igrača van terena. Sa ciljem progresije, odnosno postavljanja naprednijih zahtjeva u igru su dodani golovi. Igračima, kao i u samoj igri nogometa nije dovoljno loptu samo izbaciti van terena, već ju smisleno usmjeriti dalje. Igru je najbolje organizirati kao natjecanje. Trojica obrambenih igrača koji su postigli najviše pogodaka su pobjednici.
VARIJACIJE: Igru je moguće prilagoditi prema stupnju razvoja igrača i prema onim kondicijskim sposobnostima na koje želimo utjecati. Pošto će se u igri dogoditi da će igrači nakon dosta velikih napora kod oduzimanja lopte dolaziti u završnicu, iz igre možem maknuti golmane. Igrač u završnici ionako ima pritisak od strane protivnika. Želimo li u većoj mjeri utjecati na izdržljivost igrača, teren se može povećati. Broj igrača sa i bez lopti može biti veći ili manji.




Oznake: zabij gol, kontrola lopte, 1vs1, završnica, totalni-nogomet.com, nogometni trening


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.