Trenerski blog

27.11.2013., srijeda

4vs4vs4



NAZIV VJEŽBE: 4vs4vs4
CILJ VJEŽBE: Posjed lopte, progresija nakon posjeda lopte, transformacija iz faze napada u fazu obrane i obrnuto
BROJ IGRAČA: 12
VELIČINA PROSTORA: cca. 40x20m
OPIS VJEŽBE: Teren za igru sastoji se od dva polja. U jednome ekipa A igra posjed lopte protiv ekipe B, a u drugom polju ekipa C čeka loptu iz prvog polja. Cilj ekipe A je napraviti 5 dodavanja i loptu proslijediti u drugo polje ekipi C. Ako ekipa B nije oduzela loptu u prvom polju, mora isto pokušati u drugome. Kada je ekipa B oduzela loptu jednoj od protivničkih ekipa, automatski je upućuje u suprotno polje, a ekipa koja je loptu izgubila ide za loptom i pokušava je oduzeti ekipi koja je u posjedu.

KOMENTARI: Ovo je jedna od vježbi koja spada u progresivan posjed lopte. Nekoliko puta sam već napisao kako pravi posjed lopte mora imati nekakav cilj, a ne samo držanje lopte u nedogled. Ekipa u posjedu lopte nakon ostvarenih 5 dodavanja ima priliku osloboditi se pritiska protivnika upućivanjem lopte na dio terena gdje protivnika uopće nema. Obrambena ekipa tada treba napraviti što veći pritisak na ekipu koja prima loptu kako bi ju što prije oduzela. Kada je obrambena ekipa oduzela loptu, ekipa koja ju je izgubila brzom transformacijom iz faze napada u fazu obrane loptu još stigne oduzeti prije nego ona napusti njihovo polje i tako u kratkom roku povratiti posjed.
VARIJACIJE: Ovisno o znanjima i sposobnostima pojedinaca u ekipi, broj potrebnih dodavanja se može povećati ili smanjiti. Također, moguće je uvesti jednog ili dva džokera koji će igrati za ekipu koja je u posjedu.

Oznake: 4vs4vs4, posjed lopte, faza napada, faza obrane, totalni-nogomet.com


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.